Betaalmethoden

Betaalmethoden

1. Ideal betaling
 

Als je met iDEAL betaalt, reken je af via de internetbankieromgeving van je eigen bank. U kunt iDeal direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers. Nadat je voor iDEAL kiest op de betaalpagina van de webwinkel, log je in bij je eigen bank met je gebruikersnaam en wachtwoord (ING) of kaartlezer/token (overige banken).

Als je ingelogd bent, hoef je de betaling alleen nog maar te bevestigen. De gegevens (zoals het bedrag en het rekeningnummer van de webwinkel) van je bestelling zijn al ingevuld. Je betaalt op dezelfde manier als bij internetbankieren. Dus met een TAN-code (ING) of de code die door je kaartlezer gegenereerd is.
 

2. Bancontact / Mistercash


Bancontact / Mister cash is de meest bekende betaaloptie in België. Vanuit hier kunt u via alle bekende banken online bestellingen plaatsen. 
U kiest bij het uitcheckscherm onder het kopje 'selecteer betaalmethode'  voor de optie ' Direct afrekenen met Bancontact'. Vervolgens wordt er gevraagd om een aantal gegevens van uw betaalkaart in te vullen.

Het kaartnummer is het nummer van 16 tot 19 cijfers. Dit mag u zonder spaties ingeven.

De vervaldatum van de kaart (telkens per 2 cijfers)

De naam van de kaarthouder (in hoofdletters)

Vervolgens worden deze versleuteld en doorloopt u de veiligheidsprocedure. deze bestaat uit een elektronische handtekening met uw digipas.

 

3. Visa/Mastercard


U kunt bij ons zowel met mastercard als met Visa betalen. Zodra u voor één van deze opties heeft gekozen wordt u doorgestuurd naar de Multisafe omgeving, waarbij u uw kaart gegevens op kunt geven. Let op: Voor Visa en Mastercard betaalt u 1,85% van het aankoopbedrag extra.

 

3. Klarna - Achteraf betalen
 

Klarna geeft u de mogelijkheid om uw online bestelling achteraf te betalen. Via Klarna kunt u tot 14 dagen na levering uw bestelling betalen. Binnen een week ontvangt u uw factuur van Klarna via het opgegeven e-mailadres. Deze kunt u vervolgens eenvoudig betalen via een bankoverschrijving of met iDEAL. 

Zodra u kiest voor achteraf betalen via Klarna, wordt er een check gedaan om te kijken of u kunt bestellen voor het gekozen bedrag. Bij deze check wordt gekeken naar drie factoren, namelijk: uw betalingsgeschiedenis, het bedrag en in sommige gevallen externe informatie van een kredietbureau. Het gaat om een combinatie van factoren die bepaalt of de aankoop goedgekeurd kan worden. 

Lukt het niet om de bestelling te plaatsen met Klarna?

Helaas wil het soms weleens voorkomen dat de betaling via Klarna niet lukt. Krijgt u een foutmelding? Of wordt de achteraf betaling niet afgerond? Klarna kijkt real time of een order wel óf niet plaats kan vinden. Als een achterafbetaling niet door Klarna geaccepteerd wordt, dan kan dat wellicht komen door een van de volgende oorzaken:

  • Verkeerd ingevulde adresgegevens.
  • Een te hoog bedrag om gebruik te maken van Klarna. 
  • Voor de eerste keer achteraf betalen via Klarna. Klarna raadt aan om, wanneer u voor het eerst bestelt met achteraf betalen, te kiezen voor een laag bedrag. Naarmate u vaker met Klarna besteld, groeit uw bestelgeschiedenis en dit kan ervoor zorgen dat uw krediet uiteindelijk omhoog gaat.

Xiart heeft helaas geen invloed op goedkeuringen via Klarna. We raden u dan ook aan om contact op te nemen met Klarna. U kunt natuurlijk ook voor een van onze andere betaalmethoden kiezen.

4. PayPal

Wereldwijd is PayPal een populaire en veelgebruikte manier van online betalen. Via een persoonlijk (en gratis) account kun je bij ons direct online betalen via creditcard, bankoverschrijving of het PayPal-saldo. Dit kan ook vanaf de mobiele telefoon of tablet en zonder het invullen van bank of creditcardgegevens.